Pendik Kartuş Dolum Merkezi

Pendik Kartuş Dolum Merkezi

pendik-toner-dolum-yazici-tamiri-11

Pendik toner dolum merkezi olarak toner ve kartuş larınızı kapınızdan alıp kapınıza bırakıyor sizi yormuyoruz. Toner ve kartuş dolumu son derece büyük bir titizlik isteyen bir iş dalıdır. Bu nedenle Pendik Toner ve Kartuş Dolum Merkezi olarak müşterilerimizin ihtiyacını en azami sürede kaliteli olarak yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Toner kartuş, yazıcı ve fotokopi makinelerinde, kâğıt üzerinden yazı ve görüntü almakta kullanılan bir çeşit tozdur. İlk zamanlarda toner basit bir karbon tozuydu. Daha sonra baskı kalitesini geliştirmek için polimer ile karıştırılmaya başlandı. Toner partikülleri, yazıcı içerisinde bulunan fırında 180-200 derece arasında ısıtılarak kâğıt üzerine yapıştırılmaktadır. Standart bir tonerden sayfanın %5 doluluk oranında 2000 sayfa baskı elde edilebilmektedir. Toner tozunda ki bir taneciğin boyutu 8 ile 10 micrometre arasında değişmektedir. İlk zamanlarda ki yazıcılarda toner, dışarıdan şişe yardımıyla yazıcı içerisine boşaltılmaktaydı. Daha sonradan modern makinelerde yazıcılar toner kartus kullanarak baskı işlemini gerçekleştirmeye başladı. Toner tozu çok farklı kimyasallardan oluşan ve birçok çeşiti bulunan bir maddedir. Çok küçük boyutları olduğu için havada belli bir süre asılı kalır ve zamanla zemine iner. Toner tozunun uzun yıllar solunması ciddi rahatsızlıklar doğurabilir. 

Toner Tozunun Göze Teması Sonucu Ne Yapılmalı?

Toner tozunun göze temas etmesi halinde göz kapakları açık tutularak 10 dakika boyunca gözlerin yıkanması gerekir. Elbise ya da vücudun herhangi bir yerine toner bulaşması halinde o bölge, soğuk su ile yıkanmalıdır. Sıcak su ya da ılık su ile yıkanması halinde elbiselerden toneri çıkartmak bir daha mümkün olmayacaktır. Çünkü toner belli ısıda sıvı ile birleştiğinde eriyerek bulunduğu bölgeye yapışmaktadır. 

Kartuş Ne Demektir?

Birçok anlama gelen “kartuş” kelimesi püskürtmeli yazıcılar söz konusu olduğunda içinde mürekkep barındıran tank-hazne anlamına gelir. Püskürtmeli yazıcılar kağıda püskürteceği mürekkebi kartuştan temin eder. Mürekkep kartuşları temel olarak mürekkep havuzcuğundan, filtreden ve tahliye deliğinden oluşur. Bazı kartuşlar mürekkebi tutabilmek için süngere ihtiyaç duyarken bazı kartuşlar süngersiz olarak çalışmaktadır. Kartuşları birbirinden ayıran bir diğer özellik de yapılarında püskürtme ağzı bulundurup bulundurmadığıdır. Metal bir plaka olarak görünen püskürtme ağzı kartuşun mürekkep tahliye kısmında bulunur ve kartuşun mürekkep havuzcuğundan alınan mürekkebi yazıcıdan gelen sinyaller doğrultusunda kağıda püskürtür. Bu sinyaller püskürtme ağzında ani ısı değişimlerine neden olur ve yüzeyde bekleyen mürekkebin minik patlamalarla sıçramasını sağlar. Eğer püskürtme ağzıda yeterli miktarda mürekkep bulunmuyorsa ya da gereğinden fazla ise ve birikme yapıyorsa püskürtme işlemi istenildiği gibi olmaz; dolayısıyla kalite sorunlarına neden olur.

Özetle; yazıcı kartuşları mürekkep püskürtme ağzına tam olarak nüfuz edecek şekilde sadece yeterli miktarda doldurulmalıdır. Püskürtme ağzı kendi üzerinde olmayan kartuşlar sadece mürekkep deposu olarak işlev görür ve baskı kalitesi üzerinde etken değildir.

Püskürtme işlemini yazıcının içindeki hareketli püskürtme kafası yapar. Püskürtme kafası kartuşa tümleşik olmayan bu tür yazıcı modellerinde hareketli püskürtme kafası yedek parça anlamında yüksek maliyetlidir fakat bu durum kartuş maliyetlerini düşürdüğünden bu tip yazıcıların kartuşları daha ekonomik fiyatlara sunulabilmektedir.

Yine de üreticilerin satış politikasının her zaman bu mantıkla uyuşmadığını unutmamak gerekir. Püskürtme kafası kendi üzerinde olan yazıcılar 2 farklı püskürtme teknolojisi kullanırlar; termal püskürtme (HP, Canon, Lexmark, Brother) ve soğuk püskürtme (Epson-Micro Piezzo)…

Termal püskürtme ağızları yüzeydeki mürekkebi ani sıcaklık değişimleriyle ve patlamalarla fırlatırken micro piezzo teknolojisinde mürekkebi ani titreşimlerle fırlatan bir kristal bulunur. Genelde kristalin titreşimiyle kağıda fırlatma tekniği daha güzel sonuçlar verse de termal püskürtme konusunda da zaman içinde iyileştirmeler yapıldığından iki teknik arasında büyük farklar kalmamıştır. Örneğin; Canon’un bazı 9600dpi çözünürlüklü termal püskürtmeli yazıcıları gayet başarılı çıktılar vermektedir. 

Kartuş Çipleri Ne İşe Yarar?

Günümüzde çoğu kartuş elektronik bir sayaç gibi çalışan çiplere sahiptir. Bu çiplerin işlevi alınan çıktı tipine ve sayısına göre yazıcıya tahmini mürekkep seviyesini bildirmektir. Böylece kartuşu mürekkepsiz kullanarak püskürtme kafasına zarar verme ihtimali ortadan kaldırılmakta ve yarıda kalan baskı kartuş değişimiyle tamamlanabilmektedir.

Bunlar kartuş çipinin olumlu yönleri olsa da birçok üretici kartuşlardaki çipi aynı zamanda kartuş dolumunu zorlaştırıcı bir faktör olarak da kullanmaktadır.

Bütün üreticiler tükenmiş olarak algılanan kartuşun değiştirilmesini tavsiye ederken yine de bazıları boş kartuşun kullanılmasına basit yöntemlerden sonra izin vermektedir. Örneğin; HP ya da Canon kartuşların çoğu yazıcı tarafından boş olarak algılansa dahi tekrar tekrar doldurulup kullanılmaktadır.

Pendik toner dolum merkezi olarak toner dolumunda  en kaliteli toner tozunu,en kaliteli işçilik ile birleştiriyor, tüm hizmetlerimizde iso standartlarını esas alıyor ve dürüstlükten asla taviz vermiyoruz. inkjet ve laserjet yazıcılarda ,son teknoloji dolum ürünleri ve uyumlu toz,mürekkep tercihlerimizle bugüne kadar müşterilerimize daima aradıklarının üstünde bir hizmet sunduk.

Toner dolum ve yazıcı reset hizmetimizden her meslek grubu,başta mali müşavirler,avukatlar,dershaneler,özel sağlık kurumları,özel okullar,kamu kurumları,sürücü kursları büyük memnuniyetle yararlanmaktadır.

× Size nasıl yardımcı olabiliriz?